en

Mediatheque Saint-Malo

A special ribbon has been created, which winds continuously inside and outside the hall, favouring unconventional use of the reading, work and listening spaces.

Made of Corian, which proved the most suitable material for this creation, the ribbon emerges constantly from the floor and generates different height levels as it develops. The fluidity of the ribbon is punctuated by hinge elements, in red to support signs, for the seats and other equipment.

Within the library spaces, two completely soundproofed volumes house dedicated areas to listening activities. Reading, play and viewing spaces furnished with seats and bean bag chairs have been dedicated to children. Tecno Engineering resolves successfully, once again, an interior project with a high grade of complexity and strong visual impact.

Location
Saint-Malo

Client
Saint-Malo Mediatheque

Architect
AS. Architecture Studio

Designer
OMLARCHITECTURE
Agn├Ęs Martin, Yves Lamblin

Schedule
July 2014 - December 2014