en

Alis

A multifunctional structure that responds to the future ways of creating connections between humans.

Alis redefines the concept of social interaction with an innovative and unique pod, a space for limitless connectivity. Responding to new requirements of contemporary meeting spaces, it is designed to enhance collaboration and cooperation.

A mobile space to meet and interact, it can be installed in a diversity of settings: indoor and outdoor, offices and commercial spaces, as well as civic and communal settings such as stations and airports. Alis can be fully customised based on the requirements of its users.

Plus

Orchidea_2(0)

Fluid organic forms of an orchid

Alis is inspired by the organic forms of an orchid, with petals enveloping the ceiling and walls of a glass cube measuring nearly six meters in length. The fluid forms of the petals provide transparency, allowing light to pass through, while at the same time elegantly ensuring privacy for those inside.

COPA_SITO_4(4)

Tecno & Zaha Hadid Architects

A "spacecraft" born from the fluid and futuristic sign of Zaha Hadid Architects, who found in Tecno Spa a partner capable of giving shape to this vision, creating an avant-garde project.

Alis creates a space for the future, where flexibility and comfort are complemented by advanced information technology zones. 

COPA_SITO_2(5)

Advanced Technology

Alis is constructed to the highest standards with exacting digital manufacturing techniques including 3D printing and CAD/CAM tooling.

From its bespoke panelling system to its floor and ceiling that discreetly conceal most electronic and mechanical installations within a cohesive design inspired by nature, Alis represents the future of collaboration: a place to meet and connect that is highly flexible and identifiable.  

Alis_sito_Plus_gallery_9(0)

Long-life durability

The modular design enables the pod to be easily be disassembled, transported, repurposed and re-used in different configurations for alternative functions.  Each element of the pod is integral to its circular design cycle that ensures long-life durability and minimal waste with components that can be recycled or upcycled into second life applications. 

Alis_sito_gallery_1(1)

Alis at 17th Venice Architecture Biennale

Alis unveils itself as a world premiere in the Giardino delle Vergine at the Arsenale in Venice, the home of the Italian Pavilion in the occasion of the 17th Venice Architecture Biennale: an innovative space for physical and digital connectivity within which will be presented the masterplan “Unicorn Island” in response to the “Resilient Communities” theme of this year’s Italian Pavilion, curated by Alessandro Melis.

Discover more